Φήμες ότι πέθανε ο Οτσαλάν - Σε αναβρασμό οι Κούρδοι σε όλο τον κόσμο (Video)

Σε αναβρασμό οι Κούρδοι σε όλο τον κόσμο, μετά την έντονη φημολογία ότι ο φυλακισμένος ηγέτης τους, Αμπντουλάχ Οτσαλάν πέθανε στη τουρκική φυλακή, όπου κρατείται σε πλήρη απομόνωση τόσα χρόνια, σε ένα νησί μάλιστα, στο κέντρο του Βοσπόρου, στην Κωνσταντινούπολη.

Η έντονη φημολογία φουντώνει τις τελευταίες ώρες καθώς οι δικηγόροι του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ζητούν από την ηγεσία της εν λόγω φυλακής, να επικοινωνήσουν μαζί του, αλλά δεν τους έχει επιτραπεί και την ίδια στιγμή χρήστες από όλο τον κόσμο, εκφράζουν την ανησυχία τους, μέσω social media, ότι ο Κούρδος ηγέτης και ιδρυτής του PKK έχει πεθάνει στην τουρκική φυλακή, όπου κρατείται εδώ και χρόνια. Τούρκος εισαγγελέας πάντως διέψευσε τις φήμες.

 

Την Δευτέρα (15/03) το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι δεν έχει καταστεί εφικτό εδώ και μήνες να επικοινωνήσει μαζί του.
Τονίζεται ότι η τελευταία φορά που μίλησαν μαζί του ήταν τηλεφωνικά ήταν τον περασμένο Απρίλιο, σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει έκτοτε, οπότε και ζητούν να ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έγιναν ή πρόκειται να γίνουν συγκεντρώσεις για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.