Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο: Πυροβολισμοί από την Τουρκία κατά περιπόλου της Frontex

Η Άγκυρα στήνει ξανά σκηνικό έντασης στον Έβρο πριν από τις διερευνητικές στην Αθήνα.

Έναν χρόνο μετά την μεγάλη έφοδο στα ελληνοτουρκικά σύνορα με «όχημα» τους πρόσφυγες, η Τουρκία φαίνεται να δοκιμάζει ξανά τις γραμμές της έντασης στον Έβρο λίγες μόλις ημέρες μάλιστα πριν από τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών, που θα γίνουν στην Αθήνα την 16η Μαρτίου 2021.

Την Κυριακή καταγράφηκε σοβαρό επεισόδιο, με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά των συνόρων κατά περιπόλου της Frontex.

Tι αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Spiegel

Το γεγονός αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Spiegel στην Ελλάδα, Γιώργος Χρηστίδης, αναφέροντας ότι τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής υπήρξε επεισόδιο στον Εβρο που ξεκίνησε από πυροβολισμούς που προήλθαν από την τουρκική πλευρά.

Όπως έγραψε σε αναρτήσεις του στο Twitter ο ανταποκριτής του Spiegel, τη στιγμή των πυροβολισμών περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή και γερμανών αστυνομικών, κοντά στο χωριό Τυχερό.

Η Αγκυρα στήνει ξανά σκηνικό έντασης στον Εβρο; - Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς από την Τουρκία κατά περιπόλου της Frontex –Tι αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Spiegel

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό

Ο ίδιος, επικαλούμενος αξιωματούχος, επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό:

«Αξιωματούχοι από την Ελλάδα και τη Βαρσοβία λένε ότι πρόσφατα αξιωματικοί της Frontex είδαν αρκετά άτομα στην τουρκική πλευρά των συνόρων να πυροβολούν. Προφανώς, πυροβολούν στον αέρα και κανένας αξιωματικός δεν έχει τραυματιστεί» προσθέτει ο Γιώργος Χρηστίδης.

«Παρά ταύτα», επισημαίνει, «έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του προσωπικού (της Frontex), συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης αλεξίσφαιρων γιλέκων. Η Frontex έχει αναπτύξει στον Εβρο δύναμη περίπου 80 αξιωματικών εκ των οποίων οι 15 είναι Γερμανοί.

Ο διοικητής της μονάδας Fabrice Leggeri ενημέρωσε εγγράφως την Κομισιόν το Σαββατοκύριακο και είναι σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες για οποιαδήποτε ενδεχόμενη κλιμάκωση στην ελληνοτουρκική μεθόριο».