Η Ιταλία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία-Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα

Σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα βρίσκονται για ακόμη μία ημέρα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, ενώ παράλληλα αυξάνεται το ποσοστό των θετικών τεστ ανίχνευσης του ιού.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα καταγράφηκαν 20.499 νέα περιστατικά Covid-19, και 253 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 325.4040 διαγνωστικά τεστ, το 6,3% από τα οποία ήταν θετικό. Επισημαίνεται ότι χθες, το σχετικό ποσοστό ήταν 5,6%, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν σε 19.886 και οι νεκροί σε 308.

Σε ότι αφορά τους ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ της χώρας, είναι 26 περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 35 περισσότεροι. Οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, έως τώρα στην Ιταλία είναι 1.370.373.

Στο μεταξύ, οΤζάνι Ρέτσα, υπεύθυνος του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Υγείας επεσήμανε ότι «όπου καταγράφεται μεγάλη παρουσία της βρετανικής παραλλαγής και στις περιοχές με νέες εστίες, η απόφαση για ολική διακοπή της διδασκαλίας στις σχολικές αίθουσες, όσο και αν είναι επώδυνη, θα πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψη».