Δύσκολη η κατάσταση στα Σκόπια: Aδυνατούν να λάβουν εμβόλια ενώ τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά

Έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται στα Σκόπια, με τον αριθμό των μολύνσεων να έχει πλέον ξεπεράσει τις 100.000, τη στιγμή μάλιστα που στη χώρα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η αποστολή εμβολίων.

Όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, κατά τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 725 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα από την έναρξη της επιδημίας να ανέρχεται πλέον στις 100.632.

Παράλληλα, 12 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο κατέληξαν τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται στις 3.098.

Στο μεταξύ, η βαλκανική χώρα των δύο εκατομμυρίων κατοίκων αδυνατεί ακόμη να προμηθευτεί εμβόλια κατά του κορωνοϊού, πέραν αυτών που της χορήγησε η Σερβία.

Σήμερα, η χώρα έλαβε 3.510 δόσεις εμβολίων από τη Σερβία, ενώ στις 14 Φεβρουαρίου είχε προμηθευτεί 4.680 δόσεις. Συνολικά έχει προμηθευτεί από τη Σερβία 8.190 δόσεις εμβολίων, με τα οποία ξεκίνησε η ανοσοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας το οποίο απασχολείται σε νοσοκομεία αναφοράς Covid-19.