Αυξάνονται οι μολύνσεις από κορωνοϊό στην Ιταλία-Πλησιάζουν τις 100.000 τα θύματα της πανδημίας

Αυξημένος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία τις τελευταίες 24 ώρες, με τις νέες μολύνσεις να ανέρχονται σε 16.424.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας, 318 πολίτες έχασαν τη ζωή τους την τελευταία ημέρα λόγω επιπλοκών της νόσου.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 340.247 διαγνωστικά τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να υπολογίζεται στο 4.8%. Επισημαίνεται ότι χθες τα κρούσματα ανέρχονταν σε 13.314, ενώ 356 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα.

Πλησιάζουν τις 100.000 τα θύματα της πανδημίας στην Ιταλία

Από την αρχή της επιδημίας, οι μολύνσεις στη χώρα είναι 2.848.564, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 96.666. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Ιταλίας, σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 28 περισσότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 78 λιγότεροι.

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, κατέστησε σαφές ότι μετά τη λήξη του διατάγματος, που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 5 Μαρτίου, θα εγκριθεί νέο κυβερνητικό διάταγμα, το οποίο θα περιέχει επίσης περιορισμούς και απαγορεύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα έως τις αρχές Απριλίου

Τα νέα αυτά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ στη χώρα μέχρι τις 6 Απριλίου, δηλαδή και κατά το Πάσχα των Καθολικών. «Στη φάση αυτή δεν μπορεί να αποφασιστεί χαλάρωση των μέτρων», επεσήμανε σήμερα ο Σπεράντσα.