Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται για βιασμό νεαρής γυναίκας

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση με θύμα μια ηθοποιό, όταν εκείνη ήταν 22 ετών, πράξη η οποία φέρεται ότι διαπράχθηκε το 2018.

Επισημαίνεται ότι η πρώτη έρευνα για τις κατηγορίες του βιασμού είχε απορριφθεί, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Η υπόθεση, ωστόσο, άνοιξε εκ νέου, οδηγώντας σε νέες ποινικές κατηγορίες τον Δεκέμβριο, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές στο AFP.

Το περιστατικό φέρεται ότι έλαβε χώρα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018. Παρά την αρχική απόρριψη των καταγγελιών, η ηθοποιός άνοιξε εκ νέου την έρευνα, όπως ανέφεραν πέρυσι εισαγγελείς της γαλλικής πρωτεύουσας, οδηγώντας στην απαγγελία κατηγοριών κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Ειδικότερα, η προκαταρκτική έρευνα άνοιξε στις 27 Αυγούστου του 2019, όταν η νεαρή γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία στην Aix-en-Provence για βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά του σταρ του γαλλικού σινεμά.

Η μήνυση οδηγήθηκε στις αρμόδιες αρχές του Παρισιού, ωστόσο η υπόθεση έκλεισε μετά από εννέα μήνες στις αρχές του 2019, καθώς οι ερευνητές απέτυχαν να συγκεντρώσουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία.

Τότε, ο δικηγόρος του Γάλλου σταρ, Herve Temime, είχε δηλώσει ότι ο ηθοποιός «αρνείται απολύτως κάθε βιασμό, οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση, οποιοδήποτε έγκλημα» και απέρριψε την καταγγελία ως «αβάσιμη».