Προκαλεί και πάλι ο Τσελίκ: «Δεν υποχωρούμε ούτε στη χερσαία ούτε στη γαλάζια πατρίδα»

O εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ προχώρησε σήμερα σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας, συνεχίζοντας την τουρκική προπαγάνδα περί παρενόχλησης του Τσεσμέ από ελληνικά μαχητικά.

Ο Τσελίκ, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του κόμματός του και σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ότι ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το πλοίο Τσεσμέ, το οποίο βρίσκεται στη μέση του Αιγαίου, ανέφερε ότι «δυστυχώς, κάθε φορά που υπάρχει μία θετική ατζέντα στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, μία τέτοια κατάσταση ξεπροβάλει».

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία προσπαθεί να ενισχύσει του διπλωματικούς διαύλους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να παραιτηθεί από τέτοιες ενέργειες, «που δεν κάνουν καλό στη θετική ατμόσφαιρα των διερευνητικών», σε μία σαφέστατη προσπάθεια να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα.

«Το θέμα είναι να κάνουμε το Αιγαίο μια θάλασσα ειρήνης. Δεν υπάρχει ανάγκη για περιττή ένταση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης λύσης. Έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στη φόρμουλα win-win», είπε και συμπλήρωσε προκλητικά ότι «η Τουρκία δεν υποχωρεί στη χερσαία πατρίδα ούτε στη γαλάζια πατρίδα».

Ο ίδιος κάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια να χρησιμοποιούν «πιο καθαρή και υγιή γλώσσα» .