Αντιδρούν οι περιφέρειες του ιταλικού Βορρά για τη μη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων

Tην έντονη δυσαρέσκειά τους σε σχέση με την απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι στην Ιταλία να μην επιτραπεί η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, εξέφρασαν οι περιφέρειες του ιταλικού Βορρά.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη χθες βράδυ και η εφαρμογή της ήταν άμεση, από σήμερα το πρωί. Επισημαίνεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε διαρρεύσει ότι η σχετική απόφαση θα ήταν θετική. Οι επιχειρηματίες της βόρειας Ιταλίας διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η δημοσιοποίηση της νέας απαγόρευσης λειτουργίας έγινε την τελευταία στιγμή, την ώρα που το προσωπικό είχε ήδη επιστρέψει στις θέσεις του, για να ετοιμάσει τις πίστες του σκι.

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, μετά την γνωμοδότηση της επιτροπής ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την θέση αυτή συμμερίζεται και ο νέος πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι. Ο υπουργός Τουρισμού της κυβέρνησής του, Mάσιμο Γκαραβάλια, στέλεχος της Λέγκα, κατέστησε ωστόσο σαφή την διαφωνία του, τονίζοντας τα εξής: «Η επιλογή αυτή είναι λανθασμένη, θα πρέπει να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις».

Στο μεταξύ, οι επιχειρηματίες του τομέα έκαναν γνωστό ότι την φετινή σεζόν αναμένεται να χάσουν πάνω από δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά ο υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, πριν λίγο επεσήμανε ότι «έστω και αν δεν θέλει να συγκρουστεί με κανένα, υπενθυμίζει ότι η υγεία των πολιτών συνεχίζει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα».