Ορκίστηκε η κυβέρνηση Ντράγκι στην Ιταλία (Εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου του 2021 η τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, που έλαβε χώρα στο Κυρηνάλιο Προεδρικό Μέγαρο στη Ρώμη.

Τη νέα ιταλική κυβέρνηση συνθέτουν 23 υπουργοί, εκ των οποίων οκτώ είναι μάνατζερ και τεχνοκράτες και 15 στελέχη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιταλία, Ρώμη, Κυρηνάλιο Προεδρικό Μέγαρο, Ορκωμοσία, κυβέρνηση Μάριο Ντράγκι

«Ορκίζομαι ότι θα είμαι πιστός στην αβασίλευτη δημοκρατία, ότι θα σεβαστώ με εντιμότητα το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, προς αποκλειστικό συμφέρον του έθνους», επανέλαβαν όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ενώπιον του Ιταλού προέδρου.

Πριν από την τελετή ορκωμοσίας, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα. Για πρώτη φορά, λόγω των μέτρων ασφαλείας που επιβάλει η επιδημία του κορωνοϊού, στην τελετή δεν παρέστησαν οι συγγενείς των νέων υπουργών.

Παράλληλα, η διάρκειά της ήταν λίγο μεγαλύτερη απ’ ότι συνηθιζόταν έως τώρα διότι, το χρυσό στυλό που χρησιμοποίησαν όλοι οι υπουργοί – αλλά και ο Ντράγκι –  μετά από κάθε υπογραφή, απολυμαίνονταν σχολαστικά και με ιδιαίτερη προσοχή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιταλία, Ρώμη, Κυρηνάλιο Προεδρικό Μέγαρο, Ορκωμοσία, κυβέρνηση Μάριο Ντράγκι

Εντός της ημέρας στην αιώνια πόλη πάντα, θα συνεδριάσει και το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.

Πρώτα όμως, όλοι οι υπουργοί θα υποβληθούν σε γρήγορο τεστ για τον νέο κορωνοϊό.