Βελτιώνεται η εικόνα της πανδημίας στην Ιταλία-Σημαντική μείωση των νοσηλευομένων με COVID-19

Στην Ιταλία καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 12.956 νέα περιστατικά κορωνοϊού και 336 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου.

Συνολικά, την τελευταία ημέρα στην Ιταλία πραγματοποιήθηκαν 310.994 διαγνωστικά τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να ανέρχεται σε 4,1%. Υπενθυμίζεται ότι χθες τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν 10.630, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν σε 422.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 12 λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι κατά 232 λιγότεροι.

Η μόνη περιοχή της Ιταλίας η οποία σήμερα δεν κατέγραψε νέες μολύνσεις είναι η μικρή βορειοανατολική περιφέρεια της Βάλε Ντ’Αόστα. Από την αρχή της πανδημίας, τέλος, στη χώρα έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού συνολικά 92.338 άνθρωποι.

Στόχος να εμβολιαστούν 10.000.000 πολίτες έως τα τέλη Φεβρουαρίου

Η Ιταλία θα μπορεί να εμβολιάζει τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια πολίτες τον μήνα για τον κορωνοϊό από το Πάσχα κι έπειτα, όπως δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της χώρας AIFA, Νικόλα Μαγκρίνι.

«Από το Πάσχα θα μπορούμε να εμβολιάζουμε δέκα εκατομμύρια πολίτες και πλέον τον μήνα», ανέφερε ο Μαγκρίνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Corriere della Sera», ερωτηθείς για το πότε θα μπορέσει η Ιταλία να ξεκινήσει την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού.