Ελπιδοφόρα νέα για την πανδημία από το Ισραήλ: Παρασκευάζεται φάρμακο κατά του COVID-19

O πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά τη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσίασε ένα φάρμακο κατά του κορωνοϊού, που αν και ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, το αποκάλεσε «θαυματουργό».

Συμφωνήθηκε μάλιστα για τον σκοπό αυτό να πραγματοποιηθεί αύριο τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, και του Ισραηλινού καθηγητή, Ναντίρ Άρμπερ, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο κ. Νετανιάχου έβγαλε από την τσέπη του ένα φιαλίδιο, το οποίο περιείχε το φάρμακο κατά του κορωνοϊού που δοκιμάζει το Ισραήλ. Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ και, σύμφωνα με τον ίδιο έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου κατά του COVID-19

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας είπε πως είναι «πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», και σημείωσε πως «η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές».

«Σίγουρα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συζητήσαμε σχετικά με αυτό το νέο φάρμακο, που τράβηξε το ενδιαφέρον μας στον διεθνή Τύπο. Με το που θα ξεπεράσουμε τα ρυθμιστικά εμπόδια, που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, θα είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετάσχει και η Ελλάδα στις κλινικές δοκιμές.

Ας ελπίσουμε λοιπόν πως θα είναι αποτελεσματικό. Θα ανακουφιστούμε πραγματικά αν όντως βρεθεί ένα φάρμακο που μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.