Τόκιο 2020: Σάλος από το σεξιστικό σχόλιο του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής ο οποίος αρνείται να παραιτηθεί

Δεν έφτανε στους Ιάπωνες η νέα έξαρση της πανδημίας που δημιουργεί ερωτηματικά για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, ήρθε και τοποθέτηση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Τόκιο 2020 για να δημιουργήσει νέους πονοκεφάλους.

Ο Γιοσιχίρο Μόρι αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για σεξιστικά σχόλια, αλλά παρά τις πιέσεις που δέχεται προς το παρόν αρνείται να παραιτηθεί.

Ο 83χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τις πολύωρες συνεδριάσεις των συμβουλίων τις οποίες απέδωσε στις γυναίκες γιατί μιλάνε πολύ!

«Όταν αυξάνεις τον αριθμό των γυναικών σε θέσεις εκτελεστικών στελεχών στα συμβούλια, αν ο χρόνος ομιλίας τους δεν είναι περιορισμένος, αυτές έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν την τοποθέτηση τους και αυτό είναι ενοχλητικό» ήταν η ακριβής ατάκα του Ιάπωνα πολιτικού ο οποίος και κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας είχε υποπέσει σε ουκ ολίγες γκάφες.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα, ακόμα και η σύζυγός του τοποθετήθηκε απέναντί του, όπως το εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ενώ και οι κόρες του και οι εγγονές του του έκαναν έντονες παρατηρήσεις με τον ίδιο να αφήνει αρχικά ανοικτό το ενδεχόμενο της παραίτησης, αλλά στη συνέχεια να αλλάζει γνώμη.

Ο Μόρι απολογήθηκε μεν δημόσια αποδεχόμενος ότι «τα όσα είπα δεν συνάδουν με το Ολυμπιακό πνεύμα», ωστόσο άφησε τους πάντες άφωνους όταν ρωτήθηκε για το αν όντως πιστεύει πως οι γυναίκες μιλούν πολύ με τον ίδιο να απαντά: «Δεν ακούω ιδιαίτερα τις γυναίκες τελευταία για αυτό δεν μπορώ να ξέρω».

Κι αυτή η τελευταία απάντηση προκάλεσε νέα θύελλα αντιδράσεων με τους χρήστες των social media να δημιουργούν μέχρι και hastag «Μόρι, παρακαλούμε να παραιτηθείς» το οποίο άμεσα έγινε viral.

Κι αυτό το νέο κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει προβληματισμό σε Κυβέρνηση και χορηγούς, αλλά ο ίδιος ο Μότι δε δείχνει διάθεση να αποχωρήσει.