Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού «ταξίδεψε» και στην Ιταλία-Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα

Τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.189 περιστατικά κορωνοϊού και 476 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 279.307 διαγνωστικά τεστ, το 4,7% των οποίων προέκυψε θετικό, ενώ εντοπίστηκε στη χώρα το πρώτο ύποπτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του ιού.

Επισημαίνεται ότι χθες τα κρούσματα ήταν 9.660 και οι θάνατοι ανήλθαν σε 499. Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 69 λιγότεροι ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 246 λιγότεροι.

Παράλληλα, το νοσοκομείο της πόλης Βαρέζε, κοντά στο Μιλάνο, έκανε γνωστό ότι έχει υποβληθεί στα προβλεπόμενα τεστ ένας ασθενής που μπορεί να έχει μολυνθεί με την νοτιοαφρικανική παραλλαγή του ιού. Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι το πρώτο κρούσμα με την συγκεκριμένη παραλλαγή στην Ιταλία.

Ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε, λίγο νωρίτερα, την χρήση δυο μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, όμως, μόνον για ασθενείς με κορωνοϊό σε αρχικό στάδιο, και με υψηλή πιθανότητα να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές.