"Να μας θυμάστε": Η πικρία Τραμπ αφήνοντας τον Λευκό Οίκο & την Ουάσινγκτον (Εικόνες & Video)

Χωρίς να κρύβει την πικρία του, ο Ντόναλντ Τραμπ συνοδευόμενος από την ντυμένη στα μαύρα Μελάνια, αναχώρησε στις 8:15 τοπική ώρα από το ΛευκόΟίκο για τελευταία φορά με το Marine Οne το οποίο θα τον μεταφέρει στη στρατιωτική βάση Άντριους της Ουάσινγκτον.


Εκεί στήθηκε μια μίνι φιέστα για το τέλος της προεδρίας του, στην οποία ωστόσο, πολλά στελέχη των ρεπουμπλικανών αναμένεται να μην παραστούν και ακολούθως θα επιβιβαστεί για τελευταία φορά στο Air Force One που θα τον μεταφέρει στη Φλόριντα, στο θέρετρό του Μαρ α Λάγκο, όπου θα παραμείνει για την επόμενο διάστημα.

Καρέ – καρέ οι στιγμές του ζεύγους Τραμπ, αφήνοντας τον Λευκό Οίκο:

 

Η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια βγαίνουν από τον Λευκό Οίκο

Τραμπ και Μελάνια χέρι χέρι κατευθύνονται προς τους δημοσιογράφους

Λίγο πριν την επιβίβαση Τραμπ και Μελάνια στο ελικόπτερο marine One

Το αντίο του Τραμπ

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Ντόναλντ Τραμ στο Video:

Live οι εξελίξεις:

Η αναχώρηση του ζεύγους Τραμπ, από την επίσημη προεδρική κατοικία:

Στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα, δηλαδή στις 7 το απόγευμα σε ώρα Ελλάδος ορκίζεται 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιλέξει να μην παραστεί στην ορκωμοσία, σπάζοντας μία πολυετή παράδοση πολιτικού πολιτισμού, σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες που ορίζουν την διαδοχή της εξουσίας, αλλά και ευγενούς πολιτικής άμυλας.

Έτσι για πρώτη φορά στα 150 χρόνια ο απερχόμενος πρόεδρος δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του νέου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ και δεν θα τον υποδεχτεί, ούτε θα τον ξεναγήσει ο ίδιος στον Λευκό Οίκο.

Επιπλέον ούτε  καν θα του παραδώσει ο ίδιος τα προεδρικά καθήκοντα, αλλά και κάποια εξέχουσας σημασίας και  ύψιστης ασφαλείας και εμπιστευτικότητας χαρτοφυλάκια.

Τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, έχει αναλάβει να υποδεχτεί και να ξεναγήσει στον Λευκό Οίκο, ανώτερος υπάλληλος της εμβληματικής Προεδρικής κατοικίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.