«Λύγισε» ο Μπάιντεν λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον (video)

Στα πλαίσια έντονης συγκίνησης ο Τζο Μπάιντεν αναχώρησε από το Ντέλαγουερ για την Ουάσιγκτον, αφού πριν, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του ομιλίας, αναφέρθηκε στην αγάπη του για την Πολιτεία αυτή και τον νεκρό του γιο.

«Συγχωρήστε τη συγκίνησή μου. Όταν πεθάνω, το Ντέλαγουερ θα είναι γραμμένο στην καρδιά μου», είπε ο 78χρονος νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, παραπέμποντας στον Ιρλανδό συγγραφέα Τζέιμς Τζόις. Επισημαίνεται ότι ο Μπάιντεν αύριο θα γίνει ο γηραιότερος πολιτικός που θα αναλάβει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας «τους φίλους» και την οικογένειά του που είχαν συγκεντρωθεί στο Νιου Καστλ του Ντέλαγουερ, σε μια βάση της Εθνοφρουράς που φέρει το όνομα του γιου του, Μπο Μπάιντεν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικά χρόνια από καρκίνο.

«Μόνο για ένα πράγμα λυπάμαι, που εκείνος δεν είναι εδώ, γιατί εμείς θα έπρεπε να τον παρουσιάσουμε ως πρόεδρο», ανέφερε για τον γιο του, ο οποίος ήταν γενικός εισαγγελέας του Ντέλαγουερ και είχε υπηρετήσει στην τοπική Εθνοφρουρά.

«Αισθάνομαι τιμή, βαθύτατη τιμή που θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος και αρχιστράτηγός σας και θα είμαι πάντα υπερήφανο τέκνο του Ντέλαγουερ», συνέχισε ο Μπάιντεν, ο οποίος εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Γουίλμινγκτον όταν ήταν 10 ετών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε παράλληλα στην ιστορική απόφασή του να επιλέξει μια γυναίκα, την Κάμαλα Χάρις, για αντιπρόεδρό του. «Μην μου λέτε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν. Μπορούν, και αλλάζουν. Αυτή είναι η Αμερική. Αυτό είναι το Ντέλαγουερ», συμπλήρωσε.