Ραγδαία αύξηση των θανάτων λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία μέσα σε μία ημέρα

Τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες καταγράφηκαν στην Ιταλία 10.497 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 603 θάνατοι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 254.070 διαγνωστικά τεστ, με τον δείκτη θετικότητας να ορίζεται στο 4,1%.

Το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky Italia μετέδωσε, ωστόσο, ότι το ποσοστό αυτό δεν είναι ακριβές, διότι μέρος των περιφερειών δεν γνωστοποιεί στην κεντρική κυβέρνηση της Ιταλίας το ποσοστό των θετικών, γρήγορων τεστ.

Επισημαίνεται ότι χθες τα νέα περιστατικά ήταν 8.824, ενώ 377 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου.

Μείωση των ασθενών σε ΜΕΘ στην Ιταλία

Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, οι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ της Ιταλίας είναι 57 λιγότεροι. Παράλληλα, συνολικά στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 185 λιγότεροι ασθενείς.

Αναφορικά με τις περιφέρειες όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα, πρώτη είναι η Σικελία (1.641), ενώ ακολουθούν το Λάτιο (1.100) με πρωτεύουσα την Ρώμη, και η Εμίλια Ρομάνια (1.034) με κύρια πόλη την Μπολόνια.

Σήμερα άλλοι δυο Ιταλοί γιατροί έχασαν τη ζωή τους  εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ από την αρχή της πανδημίας στη χώρα έχουν φύγει από τη ζωή εξαιτίας του ιού συνολικά 294 γιατροί.