Ο Τραμπ σχεδιάζει να λείπει από την Ουάσινγκτον την ημέρα της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να αποχωρησει από την Ουάσιγκτον το πρωί της ημέρας της ορκωμοσίας του νέου προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, έπειτα από σκέψεις για αποχώρηση στις 19 Ιανουαρίου, ανέφερε σήμερα μια πηγή που έχει γνώση επί του θέματος.

Η ίδια πηγή σημειώνει ότι ο Τραμπ, που ήδη έχει γνωστοποιήσει τα σχέδιά του να μην παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη βάση Άντριους, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται σταθμευμένο το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

Ύστερα αναμένεται να μεταβεί αεροπορικώς στο Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα για την επόμενη ημέρα της προεδρικής θητείας του στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο, επεσήμανε η πηγή στο Reuters.

Αυστηρά μέτρα προστασίας κατά την ημέρα της ορκωμοσίας

Το «National Mall», το μεγάλο πάρκο μπροστά από το Καπιτώλιο, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις αρχές, για λόγους ασφαλείας.

Μόνο όσοι έχουν διαπιστεύσεις θα μπορούν να εισέλθουν στη ζώνη αυτή, όπου, υπό κανονικές συνθήκες, συγκεντρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ προκειμένου να παραστούν στην τελετή της ορκωμοσίας του.