Για Mega-lockdown ετοιμάζεται η Μέρκελ

Μπορεί μετά το πρώτο κύμα κορωνοϊού και το πρώτο lockdown να ακολούθησε το σταδιακό άνοιγμα των χωρών, έγινε ωστόσο άμεσα κατανοητό ότι δεν θα μπορέσουμε εύκολα να απαλλαχτούμε από την καραντίνα.

Μετά τη Γαλλία, η οποία  σήμερα ανακοίνωσε νέο αυστηρότερο lockdown, και η Γερμανία φαίνεται να ετοιμάζεται για ένα «Μέγα- lockdown».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, βλέποντας την πανδημία να επιδεινώνεται ραγδαία, μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων με το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία, έχει αρχίσει και εξετάζει αυστηρότατα μέτρα.

Συγκεκριμένα, η Μέρκελ σκέφτεται να βάλει «λουκέτο» στις δημόσιες συγκοινωνίες για να εμποδίσει την περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού, θέλοντας να αποφύγει νέα, μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ήδη το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία ανακοίνωσε ρεκόρ 1.244 θανάτων από τον φονικό ιό.

Η ίδια σκέφτεται παράλληλα να λάβει μέτρα για το κλείσιμο των τοπικών και υπερτοπικών δημόσιων συγκοινωνιών. Ακόμη, ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τις τελικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, οι ειδικοί ζητούν πιο σκληρά μέτρα, επισημαίνοντας ότι οι κανόνες είναι πιο χαλαροί και οι πολίτες ταξιδεύουν περισσότερο απ’ ότι τον Μάρτιο.