Ρεκόρ εμβολιασμών στο Ισραήλ-Δύο εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση

Ρεκόρ εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού κατέγραψε το Ισραήλ, καθώς υπερέβη το όριο των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου, μετά και τον εμβολιασμό μιας παιδοκόμου, ο οποίος προβλήθηκε στα ΜΜΕ και στον οποίο παρέστη μάλιστα ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Είμαι η 2 εκατομμυριοστή», έγραφε ένα πλακάτ που κρατούσε η Ισραηλινή, η οποία εμβολιάστηκε σήμερα στην πόλη Ράμλα, κοντά στο Τελ Αβίβ, με τον Νετανιάχου, που βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία, να διαβεβαιώνει ότι το Ισραήλ θα είναι «η πρώτη χώρα που θα εξέλθει από την κρίση του κορωνοϊού».

Έως τα τέλη Ιανουαρίου 2 εκατ. άνθρωποι θα έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση

«Βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ», επεσήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκίνησε ο ίδιος τη φιλόδοξη εκστρατεία εμβολιασμού στις 19 Δεκεμβρίου, σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση.

Επισημαίνεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου, οι υγειονομικές αρχές διατύπωσαν την εκτίμηση πως 2 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν λάβει τη διπλή δόση του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού έως τα τέλη Ιανουαρίου.

150.000 άνθρωποι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου

Μόνο, ωστόσο, 150.000 άνθρωποι έχουν λάβει προς το παρόν και τις δύο δόσεις. Στο μεταξύ, το Ισραήλ καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού με περίπου 9.000 νέες μολύνσεις να ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση.