Επιβολή σκληρότερου lockdown σε όλη τη Γαλλία-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές στη Γαλλία, προκειμένου να ελέγξουν τη διασπορά του κορωνοϊού.

Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα η επιβολή πιο μακράς αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιβαλλόταν τοπικά και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής, ωστόσο τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα οδήγησαν τη γαλλική κυβέρνηση σε καθολική εφαρμογή του μέτρου.

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 έχει υγειονομική αποτελεσματικότητα

«Στο σύνολο της επικράτειας, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 18.00, αρχής γενομένης από αυτό το Σάββατο, για τουλάχιστον 15 ημέρες» δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

«Το μέτρο αυτό έχει μια υγειονομική αποτελεσματικότητα» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, παραθέτοντας παραδείγματα περιφερειών που έχουν εφαρμόσει ήδη την απαγόρευση και είδαν τα νέα κρούσματα να μειώνονται στο μισό.

Ανοιχτά σχολεία-Διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων

Ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία, με τους μαθητές Λυκείων να πηγαίνουν σε γκρουπ παρακολουθώντας πότε από κοντά και πότε μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματά τους.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διευρύνουν το ωράριο των καταστημάτων κατά την μεσημεριανή ανάπαυλα, προκειμένου να περιορίσουν τις απώλειες των δύο επιπλέον ωρών αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας.