Σημαντική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία μέσα σε 24 ώρες

Τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες καταγράφηκαν στην Ιταλία 14.242 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 616 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου.

Συνολικά, στην Ιταλία πραγματοποιήθηκαν 141.641 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων το 10,05% βρέθηκε θετικό. Υπενθυμίζεται ότι χθες τα κρούσματα ήταν 12.532, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν σε 448.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 6 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς αυξήθηκαν κατά 109. Οι περιοχές της χώρας με περισσότερα κρούσματα είναι το Βένετο (2.134), η Σικελία (1.913) και η Εμίλια Ρομάνια (1.563) με πρωτεύουσα την Μπολόνια.

Στο μεταξύ, η επιτροπή επιστημόνων, η οποία συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση σε σχέση με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τάχθηκε σήμερα υπέρ της παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 31 Ιουλίου, για να εγκρίνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, και τους αρμόδιους υπουργούς μέσα στις επόμενες ημέρες.