Μήνυμα αισιοδοξίας από την Ισπανία-Βρέφος κέρδισε την «μάχη» με τον κορωνοϊό μετά από 70 μέρες σε ΜΕΘ

Βρέφος ηλικίας τριών μηνών νίκησε την μάχη με τον κορωνοϊό και πήρε εξιτήριο, αφού νοσηλεύθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για διάστημα 70 ημερών, ανακοίνωσε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

«Ο Πέτρου είναι μια σπάνια περίπτωση» σοβαρής μόλυνσης από τον Covid-19 σε τόσο μικρό παιδί, ανέφερε χαρακτηριστικά το νοσοκομείο Βίτας 9 δε Οκτούμπρε της Βαλένθιας.

Το βρέφος γεννήθηκε τον Οκτώβριο και μολύνθηκε στο σπίτι του από το μεγαλύτερο αδελφάκι του που ήταν ασυμπτωματικό. Ήταν μόλις 9 ημερών όταν εισήχθη στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Από την πρώτη στιγμή παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα και δυσκολευόταν να τραφεί. Για αυτό μεταφέρθηκε αμέσως στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας.

Επέστρεψε στους γονείς του μετά από 70 μέρες νοσηλείας

Στις 70 ημέρες που κράτησε η νοσηλεία του, οι γονείς του μπορούσαν να το δουν μόνο μέσω τάμπλετ, μέχρι που η εξέταση για τον νέο κορωνοϊό βγήκε αρνητική.

Επισημαίνεται ότι σοβαρά συμπτώματα της νόσου εμφανίζουν κυρίως οι ηλικιωμένοι. Στην Ισπανία το 66% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό, από τον Μάιο μέχρι τον Ιανουάριο, ήταν τουλάχιστον 80 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Κάρλος Γ΄.

Συνολικά δώδεκα παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών έχουν φύγει από τη ζωή, από τα 21.382 περιστατικά αυτής της ηλικιακής ομάδας που προσβλήθηκαν από τον Covid-19 στο ίδιο χρονικό διάστημα.