Αστυνομικός του Καπιτωλίου ο 5ος νεκρός της εισβολής ακροδεξιών οπαδών του Τραμπ

Ένας από τους άνδρες της αστυνομίας του Καπιτωλίου (USCP) υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη όταν συνεπλάκη με φανατισμένους οπαδούς του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που εισέβαλαν στο εμβληματικό κτίριο την Τετάρτη, επιβεβαίωσε το ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα το βράδυ της Πέμπτης.

Πρόκειται για τον πέμπτο άνθρωπο που γίνεται γνωστό ότι έχασε τη ζωή του εξαιτίας της εισβολής ακροδεξιών στον ναό της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, με σκοπό να εμποδιστεί το αμερικανικό Κογκρέσο να επικυρώσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η εισβολή ακραίων και φανατισμένων οπαδών του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021, χαρακτηρίστηκε ως η “11η Σεπτεμβρίου της Δημοκρατίας”.

Ο αστυνομικός Μπράιαν Σίκνικ «τραυματίστηκε» κατά τη διάρκεια συμπλοκής «με διαδηλωτές» την 6η Ιανουαρίου, και αφού επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της USCP «κατέρρευσε», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σώματος που δόθηκε στη δημοσιότητα. «Διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του».

Ο Σίκνικ είχε ενταχθεί στο σώμα το 2008.

Για τον θάνατό του θα διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία της Ουάσινγκτον, την USCP και ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Σημειώνεται πως υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων του Καπιτωλίου, καθώς εικόνες και μαρτυρίες κατέγραψαν παράξενη έως και ύποπτη ορισμένων αστυνομικών της φύλαξης του κτιρίου, οι οποίοι δεν έδρασαν όπως θα έπρεπε για να παρεμποδίσουν την εισβολή, αφαίρεσαν μάλιστα τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, προηγουμένως, διευκολύνοντάς τους.