Πελόζι: Αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία απόψε

Ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και υπεράσπισης της Δημοκρατίας και των Θεσμών έστειλε το Κογκρέσο μετά τη βίαια εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Λίγη ώρα αφότου οι ειδικές δυνάμεις εκκαθάρισαν το Καπιτώλιο από τους εισβολείς και μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης, η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι η διαδικασία που διακόπηκε, θα επαναληφθεί προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Σε επιστολή προς τους συναδέλφους της, η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες του Κογκρέσου αποφάσισαν να επαναλάβουν τη συνεδρίαση απόψε προκειμένου να πιστοποιήσουν τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν μόλις το Καπιτώλιο «εκκαθαριστεί για χρήση».

Νωρίτερα, οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση και εκκαθάρισαν το κτήριο, ενώ επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται εκτός Καπιτωλίου, όπου παραμένουν ομάδες διαδηλωτών.

Στους δρόμους της Ουάσινγκτον βρίσκεται ήδη η Εθνοφρουρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που σημειωνόταν η εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, οι Δημοκρατικοί έπαιρναν τον έλεγχο της Γερουσίας, καθώς κέρδισαν και τη δεύτερη έδρα κατά τις επαναληπτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Τζόρτζια.