Σκωτία: Καθολικό lockdown μέχρι αρχές Φεβρουαρίου

Εθνικό απαγορευτικό θα ισχύσει από απόψε τα μεσάνυχτα στην Σκωτία, το οποίο θα διαρκέσει τουλάχιστον ως τα τέλη Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός, Νίκολα Στέρτζον.

Η πρωθυπουργός είπε στο κοινοβούλιο της Σκωτίας ότι θα υπάρχει νομική απαίτηση για τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι τους για τον υπόλοιπο Ιανουάριο, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά για τους περισσότερους μαθητές μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου το νωρίτερο.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ανησυχώ περισσότερο για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε τώρα από ό,τι τον Μάρτιο», δήλωσε η Στέρτζον.

Είπε ότι η αυξημένη δυνατότητα μετάδοσης μιας νέας μετάλλαξης της COVID-19 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει ότι οι τρέχοντες περιορισμοί επιπέδου 4 της Σκωτίας ενδέχεται να μην είναι αρκετοί για να φέρουν τον αριθμό R κάτω από το 1.

«Είναι σημαντικό να περιορίσουμε περαιτέρω την αλληλεπίδραση μεταξύ διαφορετικών νοικοκυριών για να σταματήσουμε την εξάπλωση και να επαναφέρουμε την κατάσταση υπό έλεγχο, ενώ εμβολιάζουμε περισσότερα άτομα», δήλωσε η πρωθυπουργός.

«Εν ολίγοις, πρέπει να επιστρέψουμε για μια περίοδο πολύ πιο κοντά στο lockdown του περασμένου Μαρτίου».