ΗΠΑ: Οι επιβάτες πτήσεων από Βρετανία θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ

Η αμερικανική κυβέρνηση θα απαιτεί από τη Δευτέρα από όλους τους επιβάτες πτήσεων που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν αρνητικό τεστ COVID-19 που έχει διενεργηθεί εντός των 72 προηγούμενων ωρών το μέγιστο, εν μέσω ανησυχιών ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε πρόσφατα μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν σε ανακοίνωση ότι όλοι όσοι κλείνουν εισιτήριο για να πάνε στις ΗΠΑ αεροπορικώς από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ προτού να επιβιβάζονται σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ. Η απόφαση αναιρεί την ενημέρωση της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες την Τρίτη, όταν διαβεβαίωνε πως δεν σχεδιάζει να απαιτήσει τεστ για όσους επιβάτες φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόφαση ακολουθεί τον εντοπισμό μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Βρετανία, στελέχους που θεωρείται ιδιαίτερα μεταδοτικό και ώθησε πολλές χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.