Αναστάτωση στη Γερμανία-«Ταξίδεψε» στη χώρα η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εξαπλώθηκε ραγδαία στη M. Βρετανία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Το άτομο που φέρει τον ιό, το οποίο πέταξε στη Φρανκφούρτη από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στις 20 Δεκεμβρίου για να επισκεφθεί συγγενείς, εξετάσθηκε και βρέθηκε θετικό κατά την άφιξή του.

Περαιτέρω γενετική ανάλυση του δείγματος σε ένα εργαστήριο στο Βερολίνο έδειξε ένα κρούσμα Β.1.1.7, όπως είναι γνωστή η ονομασία της μετάλλαξης, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του νοτιοδυτικού ομόσπονδου κρατιδίου, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο γνωστό κρούσμα στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, ο άνθρωπος αυτός, που έκτοτε παρουσίασε ήπια συμπτώματα, παραλήφθηκε από το αεροδρόμιο με αυτοκίνητο από μέλη της οικογένειάς του και έχει τεθεί σε απομόνωση από τότε στην κατοικία της οικογένειας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.Τρία πρόσωπα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί του μπήκαν επίσης σε καραντίνα.

Σημειώνεται ότι η ταχύτατη εξάπλωση της νέας παραλλαγής του ιού στη Μ. Βρετανία ώθησε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να διακόψουν τις συγκοινωνιακές συνδέσεις με τη χώρα.