Δεύτερη μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Μ. Βρετανία-Στα ύψη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Ιδιαιτέρως ανησυχητική είναι η πορεία της πανδημίας στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν σήμερα 39.237 νέα κρούσματα και 744 θανάτους, που καταγράφηκαν εντός διαστήματος 28 ημερών από το θετικό αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ.

Σημειώνεται ότι χθες στη Μ. Βρετανία καταγράφηκαν 36.804 ημερήσια κρούσματα COVID-19 και 691 επιπλέον θάνατοι, ενώ ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την επέκταση της καραντίνας και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας.

Και δεύτερη μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Μ. Βρετανία

Παράλληλα, έντονη ανησυχία επικρατεί στη χώρα, καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, εντοπίστηκε και δεύτερη μετάλλαξη του κορωνοϊού. «Αυτά είναι νέα που κανείς δεν θέλει να μεταφέρει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματ Χάνκοκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε δεύτερη μετάλλαξη κορωνοϊού σε δύο υποθέσεις μέχρι στιγμής. Πρόκειται για επαφές κρουσμάτων που ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

Με περισσότερα από 68.000 θύματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Μ. Βρετανία είναι μια από τις σκληρότερα πληγείσες χώρες στην Ευρώπη.