Τουρκία: Ο Ερντογάν ελπίζει σε «νέα σελίδα» στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον και εύχεται η ΕΕ «να απαλλαγεί από την στρατηγική της τύφλωση»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Αγκυρα ελπίζει να ανοίξει «νέα σελίδα» στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι αντικείμενο εφαρμογής «δύο μέτρων και δύο σταθμών» τόσο εκ μέρους της Ουάσινγκτον όσο και εκ μέρους του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει δύο μέτρα και δύο σταθμά τόσο ως προς την ανατολική Μεσόγειο, όσο και ως προς τους S-400. Θέλουμε να ανοίξουμε μία νέα σελίδα με την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες το νέο έτος», είπε.

«Δεν θεωρούμε την πολυμερή πολιτική, οικονομική και στρατιωτική μας συνεργασία ως εναλλακτική λύση στους βαθείς μας δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και ευχόμαστε η Ευρωπαϊκή Ενωση να απαλλαγεί από την στρατηγική τύφλωση που την διακατέχει και απομακρύνει από αυτήν την Τουρκία το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στην ρητορική των κυρώσεων και του εκβιασμού, είπε. «Πιστεύω ότι ο (Τζο) Μπάιντεν θα αποδώσει την δέουσα σημασία στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ», πρόσθεσε.