Σοκ στις ΗΠΑ: Επίθεση χάκερς στο τμήμα του υπουργείου Ενεργείας που διαχειρίζεται πυρηνικά όπλα!

Επικίνδυνες διαστάσεις για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, λαμβάνει η κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν ομοσπονδιακές υπηρεσίες και εταιρείες ασφαλείας, όταν χάκερς κατάφεραν να παρεισφρήσουν στην υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, που διαχειρίζεται το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ.

Επίθεση στην υπηρεσία για τα πυρηνικά όπλα

Σύμφωνα με το BBC, σοβαρότερο θύμα της επίθεσης αποτελεί το υπουργείο Ενέργειας, αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας, η οποία είναι αρμόδια και για την συντήρηση και ασφάλεια των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ.

Ήδη, η επίθεση έχει χαρακτηριστεί ως η χειρότερη παραβίαση που έχει υποστεί ως σήμερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ αξιωματούχοι έφθασαν στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμα και για «ψηφιακή εισβολή» στη χώρα.

Απομόνωση του κακόβουλου λογισμικού

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Politico, οι χάκερς έκαναν την μεγαλύτερη ζημιά στην Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας (FERC), ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου υποστηρίζουν ότι η ασφάλεια του πυρηνικού οπλοστασίου δεν έχει παραβιαστεί.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Ενεργείας Σεϊλίν Χάινς επιβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζουν κυβερνοεπίθεση, αλλά είπε ότι «το κακόβουλο λογισμικό έχει απομονωθεί μόνο σε επιχειρησιακά δίκτυα».

Σιωπή από Τραμπ, βροντερή αντίδραση Μπάιντεν

Ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft δήλωσε επίσης την Πέμπτη ότι βρήκε κακόβουλο λογισμικό στα συστήματά του. Πολλοί υποπτεύονται ότι η ρωσική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη. Ωστόσο, η Ρωσία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Για την ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την κυβερνοεπίθεση, ενώ ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να κάνει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο «κορυφαία προτεραιότητα» της κυβέρνησής του.