Νέα αύξηση κρουσμάτων και θανάτων λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία-Ένα βήμα πριν την επιβολή αυστηρότερων μέτρων

Τις τελευταίες 24 ώρες στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους λόγω της πανδημίας 683 άνθρωποι και καταγράφηκαν 18.236 νέες μολύνσεις. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 185.320 διαγνωστικά τεστ, το 9,8% των οποίων προέκυψε θετικό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη χώρα οι θάνατοι ήταν 680 και τα κρούσματα ανήλθαν σε 17.572. Από την αρχή της πανδημίας έχουν φύγει από τη ζωή συνολικά 67.220 άνθρωποι.

Και σήμερα, ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παρουσιάζει μείωση, καθώς είναι 71 λιγότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Αναφορικά με τις περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση συνεχίζει να βρίσκεται το Βένετο (4.402), ενώ ακολουθούν η Λομβαρδία (2.730) και η Εμίλια Ρομάνια (1.667).

Ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να αποφασίσει την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την περίοδο των εορτών. Το πιο πιθανό, είναι να μετατραπεί όλη η χώρα σε «κόκκινη ζώνη» στις 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου, όπως και από τις 31 του μηνός, μέχρι τις 2 Ιανουαρίου προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Ήδη η περιφέρεια του Βένετο αποφάσισε την υιοθέτηση τοπικών περιορισμών. Συγκεκριμένα, από τις 19 του μηνός μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, οι μετακινήσεις από τον ένα δήμο στον άλλο θα σταματούν υποχρεωτικά στις 2 το μεσημέρι.