Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμμανουέλ Μακρόν

Θετικός διαγνώσθηκε στον νέο κορωνοϊό ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η γαλλική προεδρία, γεγονός που θορύβησε ακόμα περισσότερο αναφορικά με την πανδημία, τους πολίτες της χώρας.

«Η διάγνωση έγινε με τεστ PCR, έπειτα από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα τεθεί σε απομόνωση για τις επόμενες επτά ημέρες.
Όπως τονίζει το Ελιζέ δεν είναι ακόμη γνωστό το πώς και πότε ο Μακρόν μολύνθηκε, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης, προκειμένου να εντοπιστούν και να ενημερωθούν οι πρόσφατες επαφές του.
Όπως διευκρινίζεται, όλα τα προσεχή ταξίδια του αναβάλλονται, ωστόσο ο ίδιος θα εξακολουθήσει να εκτελεί τα καθήκοντά του, ενώ θα πραγματοποιήσει κανονικά, μέσω τηλεδιασκέψεων, όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του.

Η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας:

Αρνητική στον κορωνοϊό η Μπριζίτ Μακρόν

Η σύζυγος του Εμμανουέλ Μακρόν, η Μπριζίτ, “δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα”, διευκρίνισε το γραφείο της. Είχε βρεθεί αρνητική στην COVID-19 προχθές Τρίτη όταν εξετάσθηκε προτού επισκεφθεί μια παιδιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου Σεν Λουί στο Παρίσι.