Ρεκόρ θανάτων λόγω κορωνοϊού στην Πορτογαλία-Ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε σήμερα 95 θανάτους λόγω κορωνοϊού, τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία από την εθνική αρχή υγείας της Πορτογαλίας δημοσιεύονται μία εβδομάδα προτού η κυβέρνηση επαναξιολογήσει τα σχέδιά της για χαλάρωση των περιορισμών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η χώρα μέχρι αυτή τη στιγμή μετρά 5.373 νεκρούς και 340.287 μολύνσεις από κορωνοϊό.

Κατόπιν του σχετικά ήπιου πρώτου κύματος, τα κρούσματα στο δεύτερο κύμα αυξήθηκαν ραγδαία, αν και προσφάτως έχει σημειωθεί ελαφρά μείωση. Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους ανέρχεται τις τελευταίες 14 ημέρες σε 533, υπερδιπλάσιος από εκείνον στη γειτονική Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών.

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι θα προβεί στη χαλάρωση των περιορισμών κατά τη διάρκεια των εορτών, προκειμένου να επιτρέψει στους πολίτες να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα συνεχίσει να ελέγχει τα στοιχεία και θα επαναξιολογήσει τα σχέδιά της στις 18 Δεκεμβρίου.