Σάλος στην Τουρκία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν ότι οι γιοι του δεν έχουν πάει στο στρατό

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία και η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ακόμη «πονοκέφαλο», αφού η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι οι γιοι του δεν έχουν πάει στον στρατό.

Οι τόνοι ανέβηκαν στην τουρκική εθνοσυνέλευση, όταν ο εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι οι δύο γιοι του προέδρου δεν έχουν υπηρετήσει την πατρίδα.

«Δεδομένου ότι ο Ερντογάν φοράει το κοστούμι καμουφλάζ, τότε αυτό το κοστούμι θα ταιριάζει τόσο στον Μπιλάλ Ερντογάν, όσο και στον Μπουράκ Ερντογάν. Ο ένας έκανε εξαγορά (της θητείας του) και ο άλλος πήρε απαλλαγή και δεν υπηρέτησε», είπε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Οζγκούρ Οζέλ και πρόσθεσε:

Ο Οζέλ απαντούσε στον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος νωρίτερα έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον ήρωα:

«Ο Ερντογάν είναι αυτός που κατάφερε τον στόχο μιας ανεξάρτητης Τουρκίας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και με τον στρατό μας. Θα γραφτεί στην ιστορία, είναι ήρωας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εκμίν Ακμπαζόγλου (Ekmin Akbasoglu).

Αλλά και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Καλού Κόμματος, Λοφτού Τουρκάν (Loftu Turkan), καταφέρθηκε επίσης εναντίον της κυβέρνησης του Ερντογάν, κάνοντας λόγο για τη διάλυση και την καταστροφή των ενόπλων δυνάμεων:

«Διαλύσατε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τις καταστρέψατε. Τοποθετήσατε τους Γκιουλενιστές στο στρατό και αυτοί οι ανέντιμοι άνθρωποι ήρθαν και προσπάθησαν πραξικόπημα. Είστε υπεύθυνοι για αυτό», είπε ο Τουρκάν.