Ηχηρό μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: Να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθιστά σαφές ότι η Τουρκία οφείλει να αλλάξει στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και σε σχέση με αρκετά ζητήματα που υπονομεύουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κλήθηκε από την ιστοσελίδα Hellas Journal να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν τον Μάικ Πομπέο να προέβη σε σκληρές δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας, και στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι οι απόψεις της Ουάσιγκτον όσον αφορά τις περιφερειακές ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει.

Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο

«Η συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική ευκαιρία για να έχουμε ειλικρινείς και κλειστές συζητήσεις με τους στενότερους συμμάχους και συνεργάτες μας. Οι απόψεις μας σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές ενέργειες δεν έχουν αλλάξει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παροτρύνει την Τουρκία σε πολλές περιπτώσεις να επιλύσει το ζήτημα των S-400, να σταματήσει να χρησιμοποιεί Σύρους μαχητές σε ξένες συγκρούσεις και να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά.