Αργεντινή: Ένας σοβαρά τραυματίας από τα επεισόδια πριν την ταφή του Μαραντόνα

Ένας άνθρωπος σοβαρά τραυματίας και αρκετοί με λιγότερα προβλήματα είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων των υποστηρικτών του Ντιέγκο Μαραντόνα και των αστυνομικών αρχών, στην προσπάθεια που έκανε ο κόσμος για να βρεθεί όσο πιο κοντά γινόταν στη σορό του «Ντιεγκίτο».

Οι δρόμοι του Μπουένος Αϊρες γέμισαν χθες από χιλιάδες ανθρώπους που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον 60χρονο θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών την περασμένη Τετάρτη από ανακοπή καρδιάς.

Λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα ξεκίνησαν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς ο κόσμος έφτασε ν΄ αγανακτεί επειδή ήταν αδύνατο να πλησιάσουν στο φέρετρο πριν εκείνο αποχωρήσει από τον χώρο που είχε τοποθετηθεί για την ταφή του Ντιεγκίτο.

Η εφημερίδα «Clarin» έκανε λόγο για δεκάδες τραυματίες από τις συμπλοκές, μεταξύ των οποίων και 11 αστυνομικοί. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο υπάρχει ένας σοβαρός τραυματισμός ενός καμεραμάν του τηλεοπτικού δικτύου «Canal 9», ο οποίος δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι, χωρίς προς το παρόν να έχει εντοπιστεί το άτομο που ευθύνεται για τον τραυματισμό του.