Μείωση των διασωληνωμένων λόγω κορωνοϊού στη Γαλλία-Σταθερά στα ύψη οι θάνατοι

Περισσότεροι από 400 ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες στη Γαλλία, ωστόσο παρατηρήθηκε ελαφρά πτώση στον αριθμό όσων νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τις γαλλικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας, 427 θάνατοι καταγράφηκαν σε νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων που συνδέονται με τον ιό σε 46.700 από την έναρξη της επιδημίας.

Οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ φαίνεται να μειώνονται, ωστόσο το σύστημα υγείας συνεχίζει να δέχεται ισχυρές πιέσεις. Συγκεκριμένα, 4.759 ασθενείς με COVID-19 βρίσκονται σε ΜΕΘ, συμπεριλαμβανομένων 361 νέων εισαγωγών σε 24 ώρες. Χθες ανέρχονταν σε 4.838 και τη Δευτέρα ο αριθμός τους άγγιξε τις 4.919

Επιπλέον, 32.811 ασθενείς εισήχθησαν σήμερα στο νοσοκομείο, έναντι του αριθμού ρεκόρ των 33.500 την προηγούμενη ημέρα, ένα επίπεδο που είχε να καταγραφεί από το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει αν θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων.