Κορωνοϊός-Γαλλία: Περισσότερα από 2.000.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των υπηρεσιών υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλμόν, η χώρα έχει πλέον ξεπεράσει το όριο των 2.000.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού από την έναρξη της επιδημίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου διευκρίνισε ότι υπάρχουν 2.036.755 επιβεβαιωμένες μολύνσεις, τονίζοντας ότι σήμερα σημειώθηκε επίσης «ένας αριθμός-ρεκόρ 33.500 νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό».

Η Γαλλία διανύει την τρίτη εβδομάδα του lockdown, το οποίο αναμένεται να εκπνεύσει την επόμενη εβδομάδα.

Διάγγελμα Μακρόν

Τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται να απευθυνθεί με νέο διάγγελμα στον γαλλικό λαό για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Καθώς παρατηρείται μια αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων, αναμένεται πιθανή σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στη Γαλλία από την 1η Δεκεμβρίου.

437 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον COVID-19 αυξήθηκε κατά 437 το τελευταίο 24ωρο, για να ανέλθει συνολικά σε 46.273, δήλωσε ο Σαλμόν. Ο Γάλλος αξιωματούχος υπογράμμισε, ωστόσο, σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας ότι «οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς».