Σταθερή η πορεία της πανδημίας στη Μ. Βρετανία-21.363 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία ανακοίνωσαν σήμερα 21.363 νέες μολύνσεις από κορωνοϊό, με το συνολικό αριθμό αυτών να ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 1.390.000.

Οι θάνατοι που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες ήταν 213. Στη Βρετανία έχουν χάσει τη ζωή τους 52.147 άνθρωποι από την αρχή της πανδημίας. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι την Κυριακή τα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονταν σε 24.964.

Ο νεότερος απολογισμός έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να αυτοαπομονωθεί δεδομένου ότι ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Τζόνσον «θα συνεχίσει να εργάζεται από την Ντάουνινγκ Στριτ και θα ηγείται της προσπάθειας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού», ανέφερε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Ραγδαία αύξηση στον αριθμό των μολύνσεων τον Οκτώβριο

Οι μολύνσεις από κορωνοϊό αυξήθηκαν απότομα στη χώρα κατά τον Οκτώβριο, με διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων να καταγράφεται στα τέλη του μήνα σε σύγκριση με τις αρχές του, πριν από την εκ νέου επιβολή καθολικού lockdown, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η συγκεκριμένη μελέτη, υπό την ηγεσία του Imperial College του Λονδίνου, γνωστή ως REACT, έδειξε ότι πάνω από 1 στα 80 άτομα μολύνθηκαν, μετά από τεστ που έγιναν σε 160.000 ανθρώπους στο διάστημα μεταξύ 16 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που καταγράφηκε στις αρχές Οκτωβρίου.