Η πανδημία συνεχίζει να «σαρώνει» την Ιταλία-40.902 νέα κρούσματα και 550 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας «σαρώνει» την Ιταλία, καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στη χώρα 40.902 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 550 ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά διενεργήθηκαν 254.908 διαγνωστικά τεστ. Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 636 θάνατοι και 37.978 κρούσματα. Ανά εκατό τεστ, δεκαέξι πολίτες ανιχνεύθηκαν σήμερα θετικοί στον ιό, αλλά η μείωση του πανιταλικού δείκτη μετάδοσης στο 1,4 θεωρείται μια πρώτη καλή είδηση. Συνολικά, στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.230 άνθρωποι, 60 περισσότεροι σε σχέση με χθες. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 30.914 ασθενείς, 1.041 περισσότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.

Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

Οι περιοχές όπου σήμερα εντοπίστηκαν τα περισσότερα περιστατικά είναι η Λομβαρδία (10.635), το Πεδεμόντιο (5.258), η Καμπανία (4.079) και το Βένετο (3.605).Στο πλαίσιο αυτό το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας ζητά από τους Ιταλούς πολίτες «να παραμένουν σπίτι όσο περισσότερο μπορούν και να αποφεύγουν συναντήσεις με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού κύκλου».

Περισσότερες πόλεις εντάχθηκαν στις «κόκκινες ζώνες»

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι από σήμερα, οι περιφέρειες της Καμπανίας και της Τοσκάνης συμπεριλαμβάνονται στις «κόκκινες ζώνες», με αυστηρές απαγορεύσεις που παραπέμπουν σε τοπικά lockdown.

Ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, σύμβουλος του Σπεράντσα, τόνισε ότι «καθοριστικής σημασίας θα είναι οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες, διότι, «ανάλογα με την πορεία της επιδημίας, μπορεί να χαλαρώσουν ή και να αυστηροποιηθούν τα μέχρι τώρα μέτρα». «Όλα θα εξαρτηθούν από την συμπεριφορά των Ιταλών πολιτών», προσέθεσε.