Τραγικός ο απολογισμός της πανδημίας στη Μ. Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 50.000 οι συνολικοί θάνατοι

Τραγικός είναι ο απολογισμός της πανδημίας στη Μ. Βρετανία, καθώς σύμφωνα με τον απολογισμό των υγειονομικών αρχών, που λαμβάνει υπόψη τους θανάτους που σημειώθηκαν εντός 28 ημερών από μια θετική διάγνωση, οι θάνατοι λόγω επιπλοκών της νόσου ξεπέρασαν πλέον τους 50.000.

Συγκεκριμένα, στη χώρα καταγράφηκαν σήμερα 595 νέοι θάνατοι, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τη νόσο να ανέρχεται πλέον σε 50.365. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ αν ληφθεί υπόψη ότι στη Μ. Βρετανία δεν έχει σημειωθεί τόσο υψηλός αριθμός νεκρών ημερησίως από την 6η Μαΐου, όταν καταγράφηκαν 612 θάνατοι.

Μπόρις Τζόνσον: Κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι «Κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία», κάνοντας λόγο για ένα «θλιβερό όριο». Παρά την ελπίδα για ένα εμβόλιο σύντομα, «βρισκόμαστε ακόμη σε επικίνδυνη κατάσταση», προσέθεσε, καλώντας τους Βρετανούς να συνεχίσουν να τηρούν τους κανονισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ στο πλαίσιο της μάχης κατά της διασποράς του ιού.

Σημειώνεται ότι η καταμέτρηση του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής, που βασίζεται σε πιστοποιητικά θανάτου που αναφέρουν τον νέο κορωνοϊό, χωρίς απαραίτητα η ασθένεια να έχει επιβεβαιωθεί από ένα τεστ, κάνει λόγο για 61.648 νεκρούς στη χώρα, ένας αριθμός αυξημένος κατά 1.597 σε διάστημα μίας εβδομάδας.