Στα χέρια πιάστηκαν, ο γαμπρός του Ερντογάν με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη της Τουρκίας

Χάνεται ο έλεγχος της οικονομικής κατάστασης της Τουρκίας και ο Ερντογάν με αλλαγές προσώπων πασχίζει ματαίως να ανατρέψει το κλίμα.

Ενδεικτικό της χαώδους κατάστασης που επικρατεί είναι δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, το οποίο αναφέρει ότι ο γαμπρός του Ερντογάν και άρτι αποπεμφθείς υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, πιάστηκε στα χέρια με τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας Νατσί Αγκμπάλ.

O γαμπρός του Ερντογάν «έπαιξε ξύλο» με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη της Τουρκίας (Τζουμχουριέτ)

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, το οποίο φέρεται μάλιστα, να συνέβη στο Προεδρικό Μέγαρο το περασμένο Σάββατο, όταν ο Εντογάν κάλεσε τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας για ενημέρωση για την οικονομία. Ο Αγκμπάλ δήλωσε στον Ερντογάν, ότι δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα.

Τουρκία: Δεκτή έκανε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ... | Διεθνή Ειδήσεις

Νεύρα και ξύλο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τον Αλμπαϊράκ, στο προεδρικό μέγαρο για εξηγήσεις, ο οποίος ήταν εξοργισμένος με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη, με αποτέλεσμα στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου να πιαστούν στα χέρια.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν καλές. Ο Αγκμπάλ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018, και ο Αλμπαϊράκ είχε καρατομήσει όλους τους συνεργάτες του όταν τον διαδέχθηκε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέπεμψε τον τέως διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Μουράτ Ουισάλ το Σάββατο, για να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη ημέρα η ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.