Βρετανικό μήνυμα αισιοδοξίας για κυκλοφορία εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως τα Χριστούγεννα

Τη θέση ότι ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι έτοιμο έως τα Χριστούγεννα, αφότου η φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε πως το πειραματικό εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό άνω του 90%, εξέφρασε ο αναπληρωτής επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αγγλίας, Τζόναθαν Βαν-Ταμ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης επεσήμανε τα εξής: «Τρέφω ελπίδες, δεν είμαι ακόμη βέβαιος ότι θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια εμβόλια έως τα Χριστούγεννα».

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον,  ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η χώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει μαζικούς εμβολιασμούς κατά του COVID-19, ωστόσο είναι αρκετά νωρίς ώστε να θεωρηθεί ένα εμβόλιο οριστική λύση στην πανδημία.

Ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου υπογράμμισε ότι « είναι πολύ, πολύ, πολύ νωρίς και μιλάμε πολύ καιρό για το μακρινό σάλπισμα ενός επιστημονικού ιππικού που καταφθάνει από την άκρη του λόφου», μετά τις ανακοινώσεις της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer ότι το πειραματικό εμβόλιό της είναι άνω του 90% αποτελεσματικό. «Μπορώ να σας πω ότι σήμερα, αυτό το σάλπισμα είναι δυνατότερο, όμως βρίσκεται ακόμη μακριά. Σίγουρα δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά τα νέα, ως μια λύση», προσέθεσε.