“Ελάτε να θεραπεύσουμε την ψυχή της Αμερικής” - Σε Video η νικητήρια ομιλία Biden: Κάλεσμα συμφιλίωσης & ενότητας

Ώρα Ελλάδος 03:30 και η πρώτη νικητήρια ομιλία του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ξεκινούσε και έμελλε να συγκινήσει τη διεθνή πολιτική σκηνή.  Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους συμπατριώτες του να ενωθούν. Να θεραπεύσουν τις πληγές του διχασμού. Να μην βλέπουν τους αντιπάλους ως εχθρούς. Να δώσουν μια ευκαιρία στην ειρήνη. Να θεραπεύσουν την ψυχή της Αμερικής. Και να φέρουν σε πρώτο πλάνο τις δυνάμεις της αξιοπρέπειας.

Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους πολίτες των ΗΠΑ, να κλείσουν τις πληγές του διχασμού, με ένα ξεκάθαρο κάλεσμα συμφιλίωσης και ενότητας του Αμερικανικού λαού, καθώς και με ένα άνοιγμα προς τους Ρεπουμλικάνους του Κογκρέσου για συνεργασία, στα μεγάλα που (πρέπει να) ενώνουν τη χώρα. Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρουμε, επισήμανε.

Κάλεσμα σε συμφιλίωση και ενότητα από τον Τζο Μπάιντεν – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

“Yes we can!”

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα ενώσει και δεν θα διχάσει. Είπε πως δεν βλέπει κόκκινες και μπλε πολιτείες παρά μόνο όλες τις πολιτείες και θυμίζοντας το μήνυμα του Μπάρακ Ομπάμα, (δίπλα στον οποίο υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος για 8 χρόνια), φώναξε στο πλήθος:  “Yes we can!”

Ο Τζο Μπάιντεν έθεσε ως προτεραιότητες την αντιμετώπιση της πανδημίας,  την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και της ισότητας, τονίζοντας ότι όλοι στο έθνος πρέπει να έχουν την ευκαιρία τους.

Αναφερόμενος στην Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρρις τόνισε πως είναι υπερήφανος για αυτό που αντιπροσωπεύει: Είναι η πρώτη κόρη μεταναστών, που εκλέγεται στη θέση αυτή, τόνισε.

Δύο σημεία πρέπει ακόμα να σημειωθούν : Ο Τζο Μπάιντεν βγήκε τρέχοντας στη σκηνή σε ένα αντιπερισπασμό για όσα συζητούνται για την ηλικία του. Και δεν αναφέρθηκε ούτε μια στιγμή στον Ντόναλντ Τραμπ, δείγμα ότι δεν έλαβε ακόμη το συγχαρητήριο τηλεφώνημα, που ο πολιτικός πολιτισμός διεθνώς επιβάλει.

Δείτε τη συγκλονιστική νικητήρια ομιλία του νέου Πρόεδρου των ΗΠΑ, Joe Biden:

Κάμαλα Χάρρις: “Ο Joe είναι δίκαιος. Έχει μεγάλη καρδιά”

Απευθυνόμενη στο πλήθος η εκλεγμένη Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρρις τόνισε: Η Δημοκρατία είναι μια κατάκτηση. Χρειάζεται αγώνες, θυσίες, αλλά μας δίνει και χαρά.

Σε αυτές τις εκλογές όταν κρίθηκε η δημοκρατία, εσείς δείξατε τι θέλετε, ποια θέλετε από την Αμερική. Προστατεύσατε την ακεραιότητα της δημοκρατίας μας. Σας ευχαριστώ πολύ που συμμετείχατε σε αυτό. Τέσσερα χρόνια διεκδικήσατε δικαιώματα, την προστασία του πλανήτη μας. Και φέρατε ένα αποτέλεσμα. Εσείς επιλέξατε τον Τζο Μπάιντεν Πρόεδρο.

Καμάλα Χάρις: Το «υπερόπλο» του Μπάιντεν που ίσως του εξασφαλίσει την προεδρία των ΗΠΑ – Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Μεσσηνίας στην ώρα τους!

Ο Τζο έχει στιβαρό χέρι. Είναι δίκαιος. Έχει μεγάλη καρδιά. Είναι ένας υπέροχος σύζυγος. Και ένας υπέροχος οικογενειάρχης. Είμαστε ευγνώμονες στον Τζο. Σκέφτομαι όλες τις γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, την Ασία, τις μαύρες γυναίκες, Για όλες εμάς που είναι δυνατό να ψηφίζουμε και να αγωνίζονται για καλύτερη ζωή στρέφω τις σκέψεις μου σήμερα Κάθε μικρό κορίτσι που μας παρακολουθεί απόψε βλέπει ότι όλα είναι δυνατά. Ζήστε με φιλοδοξίες. Ζήστε με πεποιθήσεις.

Όποιον κι αν ψηφίσατε θα αγωνιστώ για όλους. Θα ενώσουμε τη κοινωνία, θα παλέψουμε για την πανδημία, την  οικονομία, την κλιματική αλλαγή. Εκλέξαμε ένα πρόεδρο που είναι ό,τι καλύτερο διαθέτουμε, υπογράμμισε.

Καμάλα Χάρις: Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία | LiFO

Ο Τζο Μπάιντεν εξελέγη 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, μια νίκη που αποτελεί μια ιστορική στροφή για την Αμερική και όλο τον κόσμο έπειτα από τέσσερα χρόνια ρήξεων υπό τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες γεμάτες αγωνία, ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε νικητής με τουλάχιστον 273 μεγάλους εκλέκτορες, χάρη σε μια επιτυχία στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια. Θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η χώρα θα έχει γυναίκα αντιπρόεδρο, την Κάμαλα Χάρις, 56 ετών, που θα είναι επίσης η πρώτη μαύρη που καταλαμβάνει τον θώκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μέχρι τώρα αναγνωρίσει την ήττα του και είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για νοθεία, που δεν έχει επαληθευθεί μέχρι τώρα.

Είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που δεν κερδίζει δεύτερη θητεία μετά τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1992.

Ό,τι κι αν πει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ημερομηνία μεταβίβασης της εξουσίας αναφέρεται στο Σύνταγμα και είναι η 20ή Ιανουαρίου. Μέχρι τότε οι πολιτείες θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους και οι 538 μεγάλοι εκλέκτορες θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο για να ορίσουν επίσημα τον πρόεδρο.

Ο Τζο Μπάιντεν στην αγκαλιά της οικογένειά του, λίγο αφότου πληροφορήθηκε την εκλογή του. Τα καλά νέα τα έμαθε μάλιστα, από τον εγγονό του, λίγο προτού του τηλεφωνήσει πανευτυχής και συγκινημένη και η νέα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Kamala Devi Harris για να του ανακοινώσει επισήμως την νίκη τους.

Την ανάρτηση της συγκινητικής φωτογραφίας, έκανε στα social media η μικρότερη εγγονή του.