Διπλασιάζει τους συνοριοφύλακες η Γαλλία - Κάτι σαν πρόβα «ιερού πολέμου», η τρομοκρατία

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χθες την απόφασή του, να διπλασιάσει τον αριθμό των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, αναφέροντας πως η  δύναμη των συνοριοφυλάκων θα αυξηθεί σε 4.800 άνδρες και γυναίκες, με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την ενίσχυση της ασφάλειας.

Ο Μακρόν μίλησε επίσης υπέρ μιας «μεγάλης αναθεώρησης του ισχύοντος πλαισίου για τον χώρο Σένγκεν» κατά την επικείμενη γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αποφασίσαμε να εντείνουμε πολύ τον έλεγχο των συνόρων μας εντός του χώρου Σένγκεν», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος κατά την διάρκεια επίσκεψης στο Περτίς, στα ανατολικά Πυρηναία, στα γαλλο-ισπανικά σύνορα.

Η επίσκεψη και οι δηλώσεις Μακρόν έγιναν στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στη Νίκαια, αλλά και του μπαράζ χτυπημάτων στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη.

ΜΑΚΡΟΝ | Liberal.gr

 

Κάτι σαν πρόβα «ιερού πολέμου»

Η νέα απόφαση Μακρόν που αποτελεί στην πράξη και απάντηση στην απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας που αντιμετωπίζει η Γαλλία, έρχεται ενάμισι χρόνο πριν από τις Προεδρικές εκλογές στην χώρα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος θα βρεθεί (και πάλι) αντιμέτωπος με την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. Γεγονός που οδηγεί σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, σε αναδιαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας στην Γαλλία, με τον Μακρόν να υψώνει αναχώματα στην εκ δεξιών πίεση από την αντίπαλό του.