Η πανδημία «σαρώνει» τη Γαλλία-Νέο αρνητικό ρεκόρ με 58.046 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των γαλλικών αρχών, σε 58.046 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με τις 40.558 μολύνσεις που καταγράφηκαν την Τετάρτη.

Ο αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου αυξήθηκε κατά 363, στους 39.037, με τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών να ανέρχεται σε 431.Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 1.601.367.

Υπουργείο Υγείας: Σφοδρότερο το δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού που σαρώνει τη χώρα, αναμένεται να είναι σφοδρότερο από το πρώτο, με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη την άνοιξη, εάν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η διασπορά του με την ταχύτητα με την οποία διασπείρεται τώρα, επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας.

Σημειώνεται ότι χθες η χώρα ανακοίνωσε περισσότερα από 4.000 περιστατικά με COVID-19 στις ΜΕΘ. Επιπλέον, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η Γαλλία καταβάλλει προσπάθειες να εκπαιδεύσει περισσότερους υγειονομικούς. Οι φοιτητές ιατρικών σχολών ενδέχεται να κληθούν για μία ακόμη φορά για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας.