Δήλωση Μπάιντεν με ενωτικό μήνυμα: Είναι σαφές ότι κερδίζουμε-Θα κυβερνήσω ως πρόεδρος όλων των Αμερικανών

Με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα ότι θα αναδειχθεί νικητής στην εκλογική «μάχη» για την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ, εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν στις πρώτες δηλώσεις του μετά το κλείσιμο των καλπών.

Ο Τζο Μπάιντεν με ενωτική διάθεση αντιτάχθηκε στον διχασμό, επισημαίνοντας ότι μπορεί να πολιτεύθηκε ως Δημοκρατικός αλλά θα κυβερνήσει ως Αμερικανός.

«Η δημοκρατία είναι η καρδιά αυτού του έθνους. Ακόμα και ενόψει πανδημίας περισσότεροι Αμερικανοί ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές από ποτέ στην αμερικανική Ιστορία. Είναι σαφές ότι κερδίζουμε αρκετές Πολιτείες… για να κερδίσουμε την προεδρία», ανέφερε στο πλαίσιο αυτό ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Ήμουν υποψήφιος ως Δημοκρατικός, ωστόσο θα κυβερνήσω ως Αμερικανός πρόεδρος

«Δεν είμαι εδώ για να δηλώσω ότι έχουμε κερδίσει, αλλά είμαι εδώ για να αναφέρω ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε νικητές», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν. Ανέφερε ακόμη  ότι «κερδίσαμε με την πλειοψηφία του αμερικανικού λαού», προσθέτοντας ότι εκείνος και η υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, οδεύουν προς τη νίκη με ρεκόρ, αναφερόμενος στις πάνω από  70.000.000 ψήφους που έχει ήδη συγκεντρώσει.

Κάλεσε επίσης όλους τους πολίτες να αφήσουν πίσω τους τη σκληρή ρητορική της εκστρατείας. «Δεν είμαστε εχθροί. Ήμουν υποψήφιος ως Δημοκρατικός, ωστόσο θα κυβερνήσω ως Αμερικανός πρόεδρος», τόνισε ο Μπάιντεν.