Ακάρ: «60 πλοία μας σε ετοιμότητα, τα αεροσκάφη μας, στους αιθέρες. Έχουμε δίκιο & είμαστε ισχυροί»

Τις προθέσεις της Τουρκίας αποκάλυψε συντηρώντας την ένταση και τις επιθετικές διαθέσεις απέναντι στην Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας χθες Δευτέρα, στη στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα.

«Αυτή τη στιγμή 60 πλοία μας είναι σε κατάσταση ετοιμότητας, σε επαγρύπνηση. Τα αεροσκάφη μας είναι στους αιθέρες μας, στη θάλασσα όλοι είναι στα καθήκοντά τους. Για ποιο λόγο; Για το δίκαιο μας, για τα δικαιώματά μας. Έχουμε δίκιο και είμαστε ισχυροί», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Νέα πρόκληση Ακάρ: Είμαστε σε ετοιμότητα με 60 πλοία

Ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας

Ακόμη, απευθυνόμενος στην Ελλάδα είπε πως «αν με δικά σας σύνορα, θέλετε να εγκλωβίσετε μια χώρα που έχει ακτογραμμή 1.870 χιλιομέτρων, κι αν πείτε πως όλα είναι δικά σας, τότε θα προκύπτει πρόβλημα. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Η Ελλάδα να έρθει, να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να προκύψουν λύσεις με ένα λογικό και συνετό τρόπο μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και θα γίνουν αποδεκτές. Εκτός από αυτό, δεν μπορείτε να μας κάνετε με εγωιστικό και κακομαθημένο τρόπο, να αποδεχτούμε την ιδέα του “θα γίνεται πάντα αυτό που λέω εγώ”», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.