«Δικαίωμά μας να σκοτώσουμε όποιον προσβάλλει τον Μωάμεθ», διαμηνύει η Αλ Κάιντα στον Μακρόν

Ευθείες απειλές για  ιερό πόλεμο, εξαπολύει πλέον ακραίοι Ισλαμιστές, δίνοντας ανατριχιαστική τροπή στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ισλαμικού κόσμου και του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν.

Φανατισμένοι ισλαμιστές έκαψαν γαλλικές σημαίες και ομοιώματα του Γάλλου προέδρου.
Αλ Κάϊντα Μακρόν
«Το να σκοτώνουμε όποιον προσβάλλει τον προφήτη είναι δικαίωμα κάθε μουσουλμάνου ικανού να το εφαρμόσει» αναφέρει η Aqmi σε μια ανακοίνωσή της, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος στην τελετή που διοργανώθηκε για να τιμηθεί η μνήμη του καθηγητή Σαμουέλ Πατί.
Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου από έναν νεαρό Τσετσένο, επειδή στο πλαίσιο μαθήματος,είχε δείξει στους μαθητές του,  σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.
Ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, δεν θα αποκηρύξει τα σκίτσα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τις τελευταίες ημέρες εναντίον της Γαλλίας σε πολλές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες.
Απειλές Αλ Κάιντα σε Μακρόν - «Δικαίωμα μας να σκοτώσουμε όποιον προσβάλει  τον Μωάμεθ» - Newsbomb - Ειδησεις - News
Κάποιοι έκαψαν γαλλικές σημαίες και ομοιώματα του Γάλλου προέδρου ενώ έχουν γίνει προτάσεις και για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.
«Το μποϊκοτάζ είναι καθήκον, όμως δεν αρκεί», γράφει η Aqmi, καλώντας τους υποστηρικτές της να «εκδικηθούν» και παρουσιάζοντας ως «μάρτυρα» τον εξτρεμιστή Τσετσένο που σκότωσε τον Σαμουέλ Πατί.
«Δεν θα ξεχάσουμε τις στυγερές μηχανορραφίες σας», πρόσθεσαν απευθυνόμενοι στον Εμμανουέλ Μακρόν.