Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Ένοπλοι σκόρπισαν το θάνατο στο κέντρο της πόλης

Ένοπλοι δράστες σκόρπισαν το θάνατο  στο κέντρο της Βιέννης το βράδυ της Δευτέρας, πυροβολώντας προς κάθε κατεύθυνση σε έξι περιοχές οι οποίες γειτνιάζουν με δρόμο όπου βρίσκεται η κεντρική συναγωγή της αυστριακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι στιγμής υπάρχει ένας νεκρός και έξι τραυματίες. Από την άλλη η «Kurier» αναφέρει ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 15 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Βιέννης, όπως δήλωσε ο Christoph Mierau, εκπρόσωπος της Ένωσης Υγείας.Τουλάχιστον επτά από αυτούς έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Η επίσημη αναφορά της αστυνομίας

Σε ανάρτησή της στο Τwitter, η αστυνομία αναφέρει:

– 20:00: πολλοί πυροβολισμοί, ξεκίνησαν στη Seitenstettengasse
– αρκετοί ύποπτοι οπλισμένοι με τουφέκια
– πυροβολισμοί σε 6 διαφορετικές περιοχές
– ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες (ανάμεσά τους ένας αστυνομικός)
– ένας δράστης νεκρός από αστυνομικά πυρά

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νέχαμερ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θεωρείται τρομοκρατική επίθεση, προσθέτοντας ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Στο πλαίσιο αυτό, διέψευσε τις αναφορές περί ομηρίας.

Αποκλειστικό  βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος δράστης πυροβολεί περαστικό

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα «Kronen Zeitung» ανέφερε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε στη συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης.

 

Βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και φέρεται να δείχνει τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού

Τη στιγμή που η «Kronen Zeitung» μετέδωσε ότι το συμβάν πραγματοποιήθηκε κοντά σε συναγωγή στη Schwedenplatz,  ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας διευκρίνισε ότι η συναγωγή ήταν κλειστή. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί και δεν έχουν προσδιοριστεί τα αίτια της επίθεσης.Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης δεν διευκρινίζουν τον αριθμό των δραστών και η αστυνομία της Βιέννης έχει στήσει οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

«Ακούστηκε σαν έκρηξη», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ORF. «Μετά καταλάβαινες ότι ήταν πυροβολισμοί. Είδαμε έναν άνθρωπο να τρέχει στη Seitenstetten με αυτόματο όπλο» επεσήμανε, περιγράφοντας πως συνέχισε στους δρόμους πυροβολώντας. «Τουλάχιστον 50 πυροβολισμοί», προσέθεσε.